Home

Boulevard of Broken Dreams
De leukste straat van de wereld
“Gedreven door nieuwsgierigheid en het eeuwige verlangen naar avontuur reisden we vele malen met de Boulevard of Broken Dreams de wereld in”.
(Terts Brinkhoff, creatief directeur en bedenker van de Boulevard of Broken Dreams).

De Boulevard of Broken Dreams is de buitenlandse versie van theaterfestival de Parade, en maakte voor het eerst furore in Nederland en Canada ven 1984 – 1987. Sinds 1990 is het festival – onder diverse namen naar  steden in het buitenland gereisd.
De Boulevard of Broken Dreams is gebaseerd op de principes van de kermis en het circus: artiesten verkopen hun voorstellingen zelf aan het publiek. Terts Brinkhoff  (creatief directeur van Mobile Arts) bedacht het concept vanuit de functionaliteit van de straat.

Dit jaar (2011) konden we niet met de Boulevard of Broken Dreams naar Berlijn reizen.
Voor 2012 zijn er plannen om naar Berlijn te komen en de Berlijners weer aan de ‘Tafel van De Idee’ uit te nodigen om samen theaterplannen te smeden, te komen genieten van optredens van Nederlandse en Duitse artiesten van heerlijk eten en drinken, en om elkaar te inspireren.
Data nog niet bekend.

Tafel van de Idee
Sinds 2009 is Mobile Arts een nieuw concept rijker: “De Tafel van de Idee”: bedacht door Terts Brinkhoff, en gebouwd door Piet Hein Eek. De 120 meter lange tafel is podium voor de artiesten en eettafel voor de bezoekers en het hart van het festival waar de Tafel staat. Er wordt aan gegeten, gediscussieerd, plannen aan gesmeed, er wordt op gedanst, theater gespeeld, verzet verzameld en ideeën bedacht. André Amaro is de theaterkok, die samen met zijn medewerkers ervoor zorgt dat de bezoekers verwend worden.

New York - Berlijn
De tafel beleefde in september 2009 haar première in New York, waar Mobile Arts samen met Oerol het “New Island Festival” produceerde, ter gelegenheid van de viering van 400 jaar Nederlands – Amerikaanse betrekkingen.
In 2010 vormde De Tafel van De Idee voor de eerste keer het hart van de Boulevard of Broken Dreams in Berlijn.